Destinationer

Teneriffa är den största ön, och mest populära resmålet, i ögruppen som kallas för Kanarieöarna. Ön har två distinkta sidor, där den norra har en mångfald pubar, barer och nattklubbar och ett pulserande uteliv, medan den södra är mer lugn och stillsam. Utöver långa och sköna stränder finns också möjlighet till mycket bra shopping på ön. Klimatet är inbjudande året runt, med en ljum vinter och en varm, solig sommar.

Den spanska ön Mallorca har under många år varit något av en svensk klassiker, ett resmål som alla känner till och alla vill till. Mallorca har länge lockat med sina varma, soliga sommardagar och god mat och dryck. Tack vare de många besökarna har det vuxit fram en hel del företag vilket garanterar att det finns något för alla på Mallorca, oavsett ålder och intressen. Hotellen har för det mesta sina egna, mysiga stränder och restauranger, men det finns också en uppsjö av restauranger, butiker och klubbar på ön.

Hurghada är ett av de mest populära resmålen i Egypten, beläget på kusten mot Saudiarabien och Röda havet. Röda havet är ett av de varmaste och skönaste haven i världen och passar dessutom bra för snorkling och dykning. De flesta hotellen har egna stränder, kompletta med solstolar, och många erbjuder fullpension med allt från restauranger till strandbar. Om man mot förmodan skulle bli trött på sol och bad kan man ta en dagsutflykt till huvudstaden Kairo och besöka pyramiderna. Ett lyxigare alternativ till Hurghada är turistmålet El Gouna som ligger strax norr om Hurghada. Hela staden känns som ett litet Disneyland i bemärkelsen att allt är uppbyggt för turismen. Annorlunda men helt ok!

Kos är en idyllisk ö utanför Grekland, känd för sin vackra miljö och sitt härliga klimat. Regn är sällsynt under sommaren och temperaturerna är ofta omkring 20 – 25 grader eller mer. Långa sandstränder och klarblått vatten lockar besökare från hela världen till Kos, och för den som vill ha lite omväxling finns ett flertal museer och uråldriga sevärdheter. Besökare kan se fram emot mat och inte minst dryck, med många olika och billiga grekiska viner.

Rhodos är en annan grekisk ö som älskas av oss svenskar. Ön har över 300 soldagar per år. Förutom att sola på någon av Rhodos alla stränder så kan du upptäcka naturen då ön har flera vandringsleder. Sju källor, Park Rhodos och Fjärilsdalen är väl värda ett besök.

Valetta är huvudstad på ön Malta, och lite av en okänd pärla, trots att staden och ön ligger relativt nära Sverige. Valetta passar utmärkt för den som vill kombinera några dagar på stranden med besök på museer, gallerior eller kanske besöka ett förhistoriskt tempel. Staden är full av liv och rörelse medan stränderna är mindre välbesökta, vilket passar bra för den som vill sola och bada lite mer avskilt. Läs mer på reseguiden Valetta.nu.

Topplista destinationer

De mest populära destinationerna för sol och bad.

  1. Spanien
  2. Grekland
  3. Cypern
  4. Egypten
  5. Tunisien